Corona-virus

ZCN informeert u hierbij over de situatie rondom het Corona-virus. Het uitgangspunt hierbij is het welzijn van onze reizigers, de medewerkers van onze relaties en onze eigen medewerkers en het borgen van onze dienstverlening.

Wat is het beleid van ZCN?

ZCN volgt net als de andere (openbaar) vervoerders in Nederland de adviezen van het RIVM op en de aanbevelingen van de overheid met betrekking tot vervoer. De actuele stand van zaken kunt u vinden op de volgende websites.

RIVM:
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Rijksoverheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-het-openbaar-vervoer.

Kan ik reizen met ZCN?

U kunt reizen met ZCN. We vragen u als reiziger of medewerker om regelmatig uw handen te wassen, in de binnenkant van uw elleboog te hoesten en te niezen, papieren zakdoekjes te gebruiken en geen handen te schudden. Wie mogelijk besmet kan zijn met het Corona-virus, moet fysiek contact met anderen beperken.

Wat moet ik doen als ik denk dat er een geïnfecteerde reiziger of chauffeur in de taxi of bus zit?

U hoeft dan niet iets anders te doen dan normaal. De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen zijn:

  • Was uw handen regelmatig en laat ze aan de lucht drogen of gebruik papieren handdoekjes.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg in een prullenbak.
  • Geen handen schudden.

Zijn er aanvullende maatregelen nodig?

De adviezen van het RIVM leiden op dit moment niet tot aanvullende maatregelen. Het kan zijn dat ZCN op enig moment verdere (preventieve) maatregelen moet nemen omdat er nieuwe ontwikkelingen of adviezen van kracht zijn. Op dat moment zullen we onze relaties hier verder over informeren en dit bericht actualiseren.